Gravhaven, Zedekias hule (Salomons Stenbrud), Davids by, og Siloam´s  Dam
(onsdag 14/4)


Gravhaven
Haven ligger uden for Damaskusporten, 200 meter nord ad Nablus rd. Gravkammeret er hvor Jesus lå i en grav "hugget ud i klippen". En stor sten var væltet for indgangen, hvilket kan ses af renden foran gravkammeret.

 

Zedekias stenbrud / Salomons Stenbrud
Så sent som i 1854 blev det gamle stenbrud fundet. Det var ved et tilfælde, idet en religionslærer gik tur med sin hund på ydersiden af nordmuren. Ca. 100 m øst for Damaskusporten snusede hunden tæt på muren og fandt et lille hul som den kravlede ind ad. Det blev et meget stort fund af det forsvundne stenbrud.

 

 

Zedekias havde her hentet de fleste af de sten der blev brug til bygningen af det første tempel. Der blev hentet 500.000 tons sten fra hulen. Hulen er på 9000 kvadratmeter. Det må have været et inferno af sved og støj når de 18000 arbejdere knoklede i mange år. Se billedet og forestil dig hvordan det må have været.

Davids by

Uden for muren i syd findes Davids by, på skråningen ned til Kidrondalen. Byen er fra  1000 f.kr. Dengang var man også afhængig af vand og der blev anlagt et sindrigt vand system der kunne samle regnvand fra de omkringliggende bjerge til brønde og cisterner.
Vi gik gennem en af de underjordiske vandveje frem til Davids by og derefter til de store cisterner i Siloams dam (Her hvor det skrives at den blinde blev seende).

 

 

Opdateret 15-04-2010