Miniferie i Östanå - Sverige, 8. - 9. - 10. september 2007

LB JB MJ JJ HS ES GP JP

Hos Annette Jansson och Christer Johansson i Bruksvillan

Der blev spillet golf over 3 dage på Perstorp, Östra Göinge og Örkelljunga.

Fotoalbum fra turen:

Efter første dags runde på Perstorp nyder vi en rigtig god Øl ved ankomsten til Bruksvillan.

Der snakkes om matchproportioner til lørdagens runde på Östra Göinge. Der skal nemlig spilles Irish Rumble. Se eksempel på scorekort for et hold.

Aaaah den slukker tørsten.

En rigtig dejlig middag fredag aften.

Klar til dagens runde på Östra Göinge.
Første club car vi har set med nummerplader !!!

Og- ikke mindst var det også til vores snak - kunne kvinderne i BAS klubben med fordel benytte tilbud fra reklamen. Eller skal træning af BAS fortsat være noget der udføres ved træning i motionscenteret. (BAS: Balder Af Stål).
 

 

Surströmming er en kulinarisk oplevelse, som for nogle få er en delikatesse, men som for flere er chokerende.

I Sverige er Surströmming Norrlands nationalret, men er ikke nogen foretrukken ret i sydlige del af Sverige. Retten skulle testes på vores lille delegation. Og med spænding fik vi også serveret en smagsprøve.
Vi var vel 6 af 8 der smagte. Men kun Jens Erik fandt retten egnet til at prøve det igen. Annette og Christer syntes at Jens Erik skulle have et ønske opfyldt, og fik en dåse uåbnet med sig hjem. Jens Erik glæder sig til at servere den særlige ret for sine herre venner (Venner ? - endnu).

Metoden til at fremstille Surströmming går tilbage til 2800 f.kristi, hvor der på stentavler fra Babylon er opskrifter på syring syrning (jäsning) af forskellige madvarer.

Strömmingen fiskes i parringstiden i slutningen af sommeren. Den lægges i saltmættet vand, i store åbne trækar. Efter nogle dage hældes strömmingen over i tønder med låg. I disse tønder er der ny saltlage med noget mindre saltmængde. For at få gang i syrningen kræves varme. Derfor stilles tønderne ofte ud i solen ved 15-18 grader i op til 8 uger. Derefter kommers den på konservesdåser, klar til levering inden for og uden for Sverige.

Læs mere:    http://www.surstromming.se/

Jens Erik ser nærmere på en uåbnet dåse surtrömming.

Christer åbner dåsen under vand. Hvorefter der breder sig en ildelugtende duft i flere meters omkreds.

Den syrnede fisk filleteres.

Men det blev en festmiddag. Der blev nemlig også serveret andre smagsprøver med forskellige fiskeretter, som næsten alle spiste som starter på menuen, hertil blev også serveret en mandelkartoffel. Næsten som den danske asparges kartoffel i facon, men med smag af mandel.
Hovedretten var alles livret. Nemlig Oksemørbrad (på Svensk kaldet Oksefilet), tilberedt på grill, dertil sauterede kartofler og en Annettes meget velsmagende sauce, samt salat special. Og til sidst Kaffe og Ostekage med varm multebær sauce.

Søndag morgen var alle kommet over aftenens smagning af Surströmming. Christer og Annette lovede, at Bruksvillan har taget denne ret af menu sortimentet, når der kommer gæster fra Sorø.

Søndag blev det til en golfrunde på Örkelljunga. En pragtfuld golfrunde, med blind makker. Den blinde makker blev fundet ved at herrerne trak sedler fra en kuvert. Navne på damerne var skrevet på 4 forskellige sedler og lagt i en kuvert. Sjovt nok trak herrerne sin egen ægtefælle som den blinde makker. (næsten lige så svært som hole in one). Dagens vindere som blinde makkere blev Merete og Jens Erik. Bedste dame over 3 dage blev Helle og bedste herre over 3 dage blev Jesper.

 

 

tilbage til www.jegi.dk

Opdateret 12-08-2008