Miniferie i Östanå - Sverige, 8. - 9. - 10. september 2007 LB JB MJ JJ HS ES GP JP Hos Annette Jansson och Christer Johansson i Bruksvillan Der blev spillet golf over 3 dage på Perstorp, Östra Göinge og Örkelljunga. Fotoalbum fra turen: Efter første dags runde på Perstorp nyder vi en rigtig god Øl ved ankomsten til Bruksvillan.
Der snakkes om matchproportioner til lørdagens runde på Östra Göinge. Der skal nemlig spilles Irish Rumble. Se eksempel på scorekort for et hold.
Aaaah den slukker tørsten.
En rigtig dejlig middag fredag aften.
Klar til dagens runde på Östra Göinge.
Og- ikke mindst var det også til vores snak - kunne kvinderne i BAS
klubben med fordel benytte tilbud fra reklamen. Eller skal træning af
BAS fortsat være noget der udføres ved træning i motionscenteret.
(BAS: Balder Af Stål).
Surströmming er en kulinarisk oplevelse, som for nogle få er en delikatesse, men som for flere er chokerende.
I Sverige er Surströmming Norrlands nationalret, men er ikke nogen
foretrukken ret i sydlige del af Sverige. Retten skulle testes på vores
lille delegation. Og med spænding fik vi også serveret en smagsprøve. Metoden til at fremstille Surströmming går tilbage til 2800 f.kristi, hvor der på stentavler fra Babylon er opskrifter på syring syrning (jäsning) af forskellige madvarer. Strömmingen fiskes i parringstiden i slutningen af sommeren. Den lægges i saltmættet vand, i store åbne trækar. Efter nogle dage hældes strömmingen over i tønder med låg. I disse tønder er der ny saltlage med noget mindre saltmængde. For at få gang i syrningen kræves varme. Derfor stilles tønderne ofte ud i solen ved 15-18 grader i op til 8 uger. Derefter kommers den på konservesdåser, klar til levering inden for og uden for Sverige. Læs mere: http://www.surstromming.se/ Jens Erik ser nærmere på en uåbnet dåse surtrömming.
Christer åbner dåsen under vand. Hvorefter der breder sig en ildelugtende duft i flere meters omkreds.
Den syrnede fisk filleteres.
Men det blev en festmiddag. Der blev nemlig også serveret andre
smagsprøver med forskellige fiskeretter, som næsten alle spiste som
starter på menuen, hertil blev også serveret en mandelkartoffel. Næsten
som den danske asparges kartoffel i facon, men med smag af mandel. Søndag morgen var alle kommet over aftenens smagning af Surströmming. Christer og Annette lovede, at Bruksvillan har taget denne ret af menu sortimentet, når der kommer gæster fra Sorø. Søndag blev det til en golfrunde på Örkelljunga. En pragtfuld golfrunde, med blind makker. Den blinde makker blev fundet ved at herrerne trak sedler fra en kuvert. Navne på damerne var skrevet på 4 forskellige sedler og lagt i en kuvert. Sjovt nok trak herrerne sin egen ægtefælle som den blinde makker. (næsten lige så svært som hole in one). Dagens vindere som blinde makkere blev Merete og Jens Erik. Bedste dame over 3 dage blev Helle og bedste herre over 3 dage blev Jesper.
|
tilbage til www.jegi.dk
Opdateret 12-08-2008