Golf i Tyrkiet, april 2007

Fra palmesøndag til påskedag med AV IV GP JP til Gloria Golf Resort ved Belek i Tyrkiet.

Rejsebureau:

Lidt om ugens oplevelser

Gloria Golf Resort

 

Ind til år 2000 var Belek en meget beskeden landsby, mellem Antalya.
Antalya må ikke forveksles med turistbyen Alanya, som ligger ca. 130 km. øst for Antalya. Gloria er imidlertid blevet meget større, efter anlægget af det store golfområde.
Fra Antalya lufthavn er der ca. 40 km til Gloria Golf Resort ved Belek.
De sidste 7 år er Belek blevet kendt fordi den ligger lige ved det store golfparadis, ud til Middelhavets kyst, også kaldet den tyrkiske riviera.

Se på hele golfområdet via satellit foto 
 

Det er temmelig imponerende. Golf området strækker sig mere end 15 kilometer langs middelhavets kyst. Der er i dag anlagt golfbaner som perler på en snor. 11 golfbaner med 18 huller og et par stykker med 9 huller. Der er også 5 golfbaner under anlæg, så fra 2008 er der i alt 16 golfbaner.
Samlet bliver området et af de mest koncentrerede ferie paradis for golfere, suppleret med en lang række luksus hoteller. Et af de nye golfhoteller opføres af Gloria. Det hedder Gloria Serenity og åbner i slutningen af april 2008. Det bliver det første 7 stjernede hotel i området.

De golfbaner der har været i drift i nogle år er usædvanlig flotte og velholdte.

Gloria Golf bane og klubhus

Pasha, Antalya Golf Club

Ud over golfen tog vi os tid til nogle kulturelle oplevelse. For at få det bedste ud af dagen lejede vi en Taxa for en hel dag. Ved hotellet havde taxa en række udflugtsmål. Vi valgte at besøge dem gamle romerske anlagte by Perge, Aspendos som er et meget velbevaret romersk teater, vandfaldet Manvgat og til sidst byen Side. Set i forhold til den store oplevelse var turen relativ billig, nemlig omkring 800 d.kr. for 4 personer. Hvert enkelt mål var afpasset efter vores eget tempo, roligt og afslappet.

 

Perge

Aspendos

Manavgat - vandfald

Side - en turistby

Side er ikke særligt omtalt her, det var en skuffelse. Uhyre turistet og med gadeprangere der næsten ikke var til at passere. På hvert gadehjørne var der guld, smykke og juvel butikker.

Den sidste dag var vi på shopping i den lille by Belek.

Belek

********************************

National (spillede vi ikke i denne omgang)

 

 

Opdateret 09-04-2007