El Gouna i Egypten 2010. Torsdag den 4/3 til torsdag den 11/3 2010.

Ugens laveste temperatur 27 grader og højeste 30 grader. Skarp kontrast til frost og sne der hjemme.

Hotel Steigenberger - billeder fra hotellet

Steigenberger Golf - golfbanen

I El Gouna - sejltur i kanalerne og til fods.

Sejltur til koralerne

Link til byen El-gouna
Bemærk at de runde øer i vandet er 50 - 100 og 200 meter mærker
på golfbanens Drivningrange:
http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&ll=27.388554,33.67905&spn=0.005573,0.011319&z=17

 

El Gouna blev grundlagt i 1989 og er således kun 21 år gammel


El Gouna (også kaldet ”Egyptens Venedig”) ligger 25 kilometer nord for Hurghada.
I modsætning til Hurhada forgår alting langt mere afslappet her. Som ny på stedet er det svært at forstå, at El Gouna ikke fandtes for blot 20 år siden (altså før år 1990). 

Den nye by ligger ud til Rødehavet. Den opstod, da en egyptisk milliardær Samih Sawiris besluttede at bygge et ferieparadis på netop denne plads.  Sahim søgte efter et sted hvor han kunne bygge sig et residens med plads til båd og hygge i rolige omgivelser.
Da dette blev opført efter sit ønske var interessen så stor fra Samih's venner at de inden længe fulgte efter, og ligeså købte sig noget jord og byggede deres hus. Siden da er det gået relativt hurtigt med at bygge El Gouna op til det som det er i dag.

Stedet har nu mange fine hoteller, shopping butikker, restauranter, og en smuk golfbane. Endvidere er der mulighed for at bade, snorkle, dykke og andre vand aktiviteter langs den 10 kilometer lange sandstrand.

Der er mange muligheder for smutture uden for El Gouna, f.eks. til handelslivet i Hurghada, eller jeep safari mod vest, ind i ørkenen. Her er mulighed for at møde beduiner, ride på kamel og meget mere.

Turen til Mons Claudianus nåede vi ikke på denne tur, men var der på turen i 2001.
Mons Claudianus ligger ca. to timers kørsel fra Hurghada / eller El Gouna. Det var herude, i den østlige ørkens hede og øde granitstenbrud, knoklede romerske arbejdere. Under den brændende sol huggede de den granit, som skulle bruges til pragtbyggerierne hjemme i Rom. Bland andet søjlerne til Pantheon i Rom.  Der er stadig rester af værksteder, barakker, stalde og badeanlæg. Og allerede udhuggede søjler, der af den ene eller den anden grund ikke var gode nok til at bringe hjem til Rom. En af søjlerne er 16 m lang, 2.5 m bred og vejer over 100 tons. Søjlerne blev transporteret gennem ørkenen til Nilen. Sejlet på Nilen til Alexandria, omskibet og videre med større skib til Italien og transporteret ind til byen og rejst ved Pantheon. Andre søjler blev brugt til Hadrians Villa i Tivoli (Rom) fandt sted 1.-3. årh. e.Kr. Tænk hvor lidt hjælp af moderne maskiner og kraner til den omfattende transport.
Kort: http://www.findvej.dk/26.80879,33.48813?zoom=15&maptype=2

Blomster ved vores hotelværelse:

Hurghada lufthavn - Hjemturen


 

 

Opdateret 14-03-2010