Stockholm den 7. juli 2014 - 12. juli 2014

Denne rejsedagbog handler om 5 dages tur til Stockholm i juli 2014. En rigtig god sommeroplevelse, LW, HO, GP og JP.

Fly med Norwegian fra København til Stockholm retur, samt 4 overnatninger med morgenmad på Crystal Plaza Hotel for en samlet pris på 2057,50 kr. pr. person. Godt arrangement af GP ved booking gennem Expedia.dk
Det var rigtig flotte standardværelser på hotellets 3. sal, eget bad og toilet, og indretning med tv, køl og boks o.s.v.
Hotellet ligger meget nær centrum, Birger Jarlsgatan 35. Afstand til Östermalm Torg og Saluhal mod øst, og mod vest kun en lille kilometer til Sergels Torg og Hötorget. Og mod syd godt en kilometer fra kanalerne og broerne til Gamla Stan, Skeppsholmen og Djurgården.

I de 5 dage viste sommeren sig fra den helt pæne side. Alle dage med over 30 grader i skyggen og svag vind. Det blev til korte ærmer, shorts og sandaler hver eneste dag. Også om aftenenvar det varmt til ved 23 tiden når vi igen var hjemme på hotellet.
Bemærk at Stockholm er en af verdens reneste hovedstæder, der er ingen uro, grafitti eller gove personer. Så det er ren idyl.

Fra vores hotel var der som nævnt gåafstand til flere populære turistmål. Når vi skulle til Gamla Stan gik vi hver gang gennnem den fascionable Biblioteksgatan og gennem Kungsträdgården ned til kanalerne. Kungsträdgården er en stor park, omkranset af hyggelige spisesteder og på midten en teaterscene.

Kungsträdgården

Ved besøg i Stockholm er det et must at besøge Gamla Stan med de smalle gader med butikker, restauranter, gallerier og miljø, som fører ens tanker flere hundrede år tilbage. Denne bydel har historie tilbage til 1200 tallet.
Vi spiste blandt andet på Ristorante Paganini, Väster Langgatan 37. Vi spiste flere gange på restaurant De Svarta Fåren på Stortorg 16.

På Slotsbacken ligger det Kungliga Slottet hævet majestætisk over skærgårdskanalerne. Vi benyttede lejligheden til at kigge i Slotskirken, og var på guidede ture i Rikssalen og Representtaationslokaler og fløje med de gamle gemakker for Konge og dronning.
Rundtur i kælderen med skatkammeret, rundtur i "museum tre kroner", som ligger under slottet, samt slottets antikmuseum.
Kongen og Dronningen bor privat på Drotningeholmen lidt vest for Gamla Stan, men de konegliges arbejde udføres fra Det Kunglige Slottet.

Her er billede fra Slottets hovedtrappe mod Stockholm City med Hotel Grand i midten og broen over til Kungsträdgården.

Grand

 

Nedenfor et billede fra Gamla Stan med de små gyder på den østlige side af bydelen, ud mod kanalen.

Vi var på dagstur til Östermalm Salu hall og Hötorgs salu hal.

Vi brugte også en dag på Vasa Muséet og Abba Museum, men ej på Skansen denne gang. Efter mange timer til fods sejlede vi fra Djurholmen over til Gamle Stan. Målet var at besøge Storkyrkan på Slotsbacken hvor de royale brylluper var set på TV.
Vi var så heldige at en guide netop skulle fortælle om Skt. Georg og Dragen (1489). Statuen er til minde om svenskernes sejr over Danmark i 1471.

Skt Georg og Dragen


Enhver der er i Stockholm skal unde sig selv en sejltur i skærgården. Vi tog turen med båd til Vaxholm der ligger 25 km nord-øst for Stockholm . I 1500 tallet blev der opført fæstning til forsvar.

Vaxholm

Skærgården:

Skærgården

Besøg i Sveavägen ved mindesplade for Oluf Palme som blev skudt på åben gade den 28. februar 1986 i krydset Sveavägen-Tunnelgatan. Kort derfra så vi hans gravsted på A. Frederiks Kirken.