Forberedelse af tur til Lagos / Algarve 2016

Vi nød 8 dage fra og med søndag den 16. oktober til og med søndag den 23. oktober 2016. Vi boede i en luksus villa Quinta da Luz, lige i udkanten af Lagos på vejen om Luz, Algarve i Portugal.
Vi havde fået turen som en fælles gave fra Gittes børn, svigerbørn og børnebørn i anledning af Gittes 65 års dag, Jens 65 års dag og vores sølvbryllup.


Den fælles tur var sammen med, SM, DM, LM, TM, SL, TM, NB, SB, SB, PM, DM, TM, NS, TS, GP, JP.

Gitte og Jens

Quinta da Luz var helt speciel og særlig egnet til det store selskab. Det hele var på en kæmpe indhegnet grund hvor med stor gitterport åbnede automatisk med elektronisk lås. I niveau var gitterporten øverst på grunden som eller faldt en del i terrain. Inden for porten til venstre ligger den flotte tennisbane omkranset af hegn og med høje lysmaster så der også kan spilles når det er blevet mørkt. Lidt længere nede ligger det nye anneks på høre side. Så kommer en muret portal dækket af burgonvilla. Hovedhuset fylder næsten grundens bredde, men i siderne var der henholdsvis en gitterport til en gang og en gitterport hvorigennem der kunne køre haveredskaber m.v.

Hovedhuset


Bag hovedhuset var ugens største attraktion, nemlig den tredelte swimmingpool. Øverst en rund pool med spa, med vandfald ned i den store pool der var 7 x 20 meter, dybde fra 1 m til 1,90 meter længst ned i haven. Den tredje pool var et mindre soppebasin. Det blev en stor succes at poolen var bestilt opvarmet til 28 grader. Det førte til at alle benyttede poolen fra tidlig morgen til sen aften.

Pool

For enden af sidefløjen var indrettet en stor grillplads med kæmpe gasgrill. Denne plads er for enden af sidefløjen, med fast mur mod vest og med murede portaler til syd og øst, alt sammen dækket med tag. Det blev stedet hvor alle dagens måltider blev indtaget.

Spiseplads

Hovedhuset med sidefløj indeholdt et stort køkken med alle faciliteter til madlavning, inklusiv gryder potter pander, tallerkener, glas og bestik. Alle former for køkkenredskaber og brødristere o.s.v o.s.v. Der var en stor spisestue indrettet med stort spisebord af glas. En stor opholdsstue med sofaer og lænestole, stort tv og wifi. Ved siden af stuen var der to selvstændige tre selvstændige soveværelser med eget toilet og bad. I sidefløjen var der også et soveværelse med bad og toilet samt lille anretter køkken ud mod terrasse. I det store anneks i gården var der to soveværelser med hver eget bad og toilet, i køkken alrum med sofaer og tv. I den fjerneste ende af grunden var der en stor poolbar, køle og frysefaciliteter.

Det var ikke noget problem at lave store indkøb, idet der var store køleskabe og frysere i alle fløje og i poolbaren.

Ved ankomsten søndag eftermiddag blev gik alle med bagage til de rum vi var blevet tildelt efter en plan der var lavet hjemme fra. Så vi faldt hurtigt på plads.
De fleste af os gjorde hurtigt klar til at komme i swimmingpoolen, og vi hoppede i med stor fornøjelse. Imens var der 4 der kørte til et nærliggende supermarked for at lave første proviantering. Det var godt det var med en kæmpe 9 personers minibus, så de mange mange poser med mad og drikkevarer kunne være der. Køleskabene blev fyldt op.

Mandag blev det til en hel dag på vores nye ”slot”, det var dejligt at falde til i området og nyde grunden med palmer og anden eksotisk beplantning. Men igen var det swimmingpools de største attraktioner. Dernæst kunne mange deltage i hittet med Tennis turneringer for både double og single. Heldigvis var der også rig mulighed for at være med tilskuere, dommere og sportsfotograf.

Gitte og Jens var på all inklusive. Det betyder at de øvrige familier havde fordelt dagene med en maddag til hver, indbefattet aftensmad og efterfølgende morgenmad. Gitte og Jens havde engageret kok til en festmenu fredag, inkluderet indkøb, borddækning madlavning, servering og afrydning, samt opvask. Så det var jo let. Alt forløb perfekt og alle blev rigelig mætte.
Om lørdagen var vi fælles om at lave maden. Der var rester fra festen og de øvrige dage.

Om tirsdagen var vi på stranden ved Luz, en meget lange sandstrand ud til Atlanterhavet havet, Vi havde valgt stranden fordi den mod øst kom helt hen til de stejle klipper. Klipper, som i øvrigt var et farverigt og meget imponerende geologisk fænomen.

Stranden Luz

Stranden Luz

Stranden Luz

Stranden Luz

Fredag var vi på en sejltur, delt i to både der gik fra marinaen i Lagos. Grunden til vi var delt i to både ligger i at de små både kunne komme ind under de mange grotter og klippehuler langs kysten. Også her blev vi dybt fascineret af den alsidige geologiske opbygning som blev fremhævet af de stærke stejle skrænter og klippesøjler der står selvstændigt og stikker højt op fra havoverfladen.

Sejltur ved Lagos

Sejltur ved Lagos

Sejltur ved Lagos

Heldigvis blev det ikke regn lørdag som ellers lovet i vejrudsigten. Det gav mulighed for en masse udendørs aktiviteter. Flere blev ved huset og svømmede i poolen hele dagen. Andre kørte til Lagos for at shoppe og se lidt mere af byen. By ”holdet” nåede også en tur ud på spidsen af klipperne ved fyret mod syd. Her kunne vi se ned over klipperne og vandet hvor vi sejlede nogle dage forinden og så på grotter. Dette syn ud over klipper og hav var også betagende.

I stedet for at spise ude den anden sidste dag havde vi som "tak for turen" hyret en kok til at lave os en rigtigt god middag. Kokken sørgede for alt med indkøb, borddækning, madlavning, servering, afrydning og opvask. Det var det hele værd.

Middag

Middag

Aftenens menu: Brød kurv med diverse lokale brød, smør og hvidløgssmør, Citrus marineret oliven, mauriske gulerødder, Hjemmelavet tunpate, Tomat og basilikum bruschetta, Chorizo flammet i medronho (lokal ildvand), Courgetter og mynte æbleskiver med hvidløg yoghurt dip, Tigerrejer sauted i hvidløg, hvidvin, safran og urter, Brændt rødbeder, gedeost og valnød salat med honning-sennep dressing, Sticky BBQed svinekød rib stativer, Grillet rib eye steak med salsa verde, Grillet kylling og chorizo​spyd, Grillede balsamico marineret portobello svampe (Vegetarisk) Grillet krydret sort bønne burgere, Hjemmelavet piri-piri sauce, Hjemmelavet røget tomat BBQ sauce, Kartoffel gratin, Portugisisk blandet salat med citron og oregano dressing, Mini kager, der vises på stativ, Mini chokolade brownies,Mini marengs, Mini citron Støvregn kager, Mini pastelfarver de nata, Blandede bær, Vanilje is

Naturen omkring os:

Boavista Golfbane som var nabo til vores grund / her fra Hul 18, mod Luz.

Golfbane

Her en hærfugl der fangede insekter på Golfbanen

Hærfugl

Og en meget smuk blomst ved vejen.

Blomst

Hjemturen startede søndag morgen, med afgang kl. 8.30, var i lufthavnen i Faro lidt i 10. Det var godt vi kom så tidligt, for der var stor travlhed ved både tjek ind og security kontrol. Det blev dog lidt forsinket afgang til Bruxelles. Har havde vi transit og skulle vente 3 timer. Det viste sig det blev til 4 timer p.g.a. forsinket afgang til København. Men det er nu ikke så galt endda.

DIVERSE OVERSIGTER
KLIK PÅ BILLEDERNE NEDENFOR, HVIS DU VIL SE DET I STØRRE UDGAVE / ÅBNER I NY FANE

Her bor vi alle 16 med
Med værelser til alle, stort køkken overdækkede portaler, jacussi udendørs der løber videre til
opvarmet svømmebasssin og videre til soppebassin. Kæmpe grill område og bar område :

Huset

 

Kørsel fra Faro

 

Rundkørslen lige før huset

 

Frakørsel til huset

 

Tilbage til rejsedagbogen