Bruksvillan i pinsen den 14. - 15. - 16. maj 2016 (JEJ, MJ, AL, JL, KK, KK, GP, JP)

Lørdag den 14. maj spillede vi en golfrunde på Syrup Golfklub der ligger ved finjasjøn, tæt ved Hässleholm. Det er en rigtig dejlig park og skovbane der ligger lige ud til søen. Netop i pinsen er den særlig smuk. Vi havde næsten alle lidt fysiske skavanker.
http://www.skyrupsgk.se

 

BRUKSVILLAN PINSELØRDAG

Annette og Christer havde tilberedt den lækreste og mest unikke middag til os. Det var helt i klass med 5 stjernet Michelin. Alt var bygget over tema fra nordland, altså polarlandet i det øverste af sverige. Det var en middag som de færreste bliver forundt her i livet. Tusind tak for det.

Til forret fik vi graved rensdyr mørbrad i tynde skiver med kantarel mousse, Tunnbröd (Polarbröd) rullet med porre ost med en top af tyttebärcreme, frisk rucola med flager af parmesan ost.

Til hovedret var bøf fra Elg som hel langtidsstegt og efterfølgende skåret ud så den var velsmagende, saftig og mør, hele vejen gennem. den var super blød og mør hele vejen gennem. Dertil kartofler tilberedt som gratin med västerbottenost sliced gulerod, sukkerærter og den lækreste kantarel sauce med egenplockade kantareller.
Selv i Sverige er det svært at skaffe elg-kød. Det er nemlig sådan at jægerne for det meste beholder kødet til sig selv og familien. Men Annetteog og Christer var heldige at få fat i en udsøgt flot mørbrad, og har reserveret den netop til os som pinsegæster.

En lækker desert med bunde af mandel och vaniljis med friske multebär og varm multebässauce (Fik desværres spist inden jeg tænkte på foto).

Graved rensdyr

Elg bøf af mørbrad

Søndag den 15. maj var en tur rundt i kulturlandskabets historie. Vi startede i Kjugekull.
Kjugekull er et urbjerg af store granitsten. Et landskab af klipper som rækker op mod himmelen i tæt skov med vandrestier.
Stedet ligger cirka 17 km nordøst for Kristianstad., tæt ved Ivösjøns strand. På et hødedrag kan man skue ud over søen og øen.
Klipper og landskab blev skabt for millioner af år siden, den gang store dele af Skåne var under havets overflade. Urbjergne stak op som små ører. På Kugekulle findes ca 50 jettegryder med aflejrig af kridt som viser at klipperne er ere en 75 millioner år gammel. Udsigtspunktet ligger oven på en gammel gravhøj. Vandrestierne var af forskellige længder, så vi delte os op i kort mellem og lang rute.

Størrelsesforholdet kan ses nedenfor på billederne fra JJ

 

 

TRÄDHUSET:

Efter Kjugekull kørte vi 45 minutter til Trädhuset. Det er et meget specielt hus bygget på skråning med bøgeskov lige ned til Finjasjøn, nær Hovdala Slot og nær Hässleholm. Huset rummer normalt en cafe og undervisnings - udstillingslokale til 25 personer. Desværre var der ikke åbent før i slutningen af juni. Så vi måtte nøjes med at vandre rundt om huset og nyde det udefra, samt nyde udsigten med panorama over finjasjøn. Det var faktisk det eneste tidspunkt himlen tapte et par smådryp på os.

Trädhuset (Officiel side - klik her)

 

HOVDALA SLOT:

Tæt på Finjasjøn ligger også "Hovedala Slot". Slottet byder på en lang historie med flere op og nedgangstider. Det var kritisk da slottet i 1678 blev brændt ned af danske "Snapphaner" og soldater. Slottet lå dengang i Dansk område af Skåne. Derfor var det i et helt århundrede præget af mange kampe og krige. Nu ligger slottet restaureret og pyder området ved Finjasjøn. Stedet ejes og vedligeholdes af Fastighetsverket (Den svenske stat). Læs mere på nedenstående link.

Hovdala Slot (Officiel side - klik her)

BRUKSVILLAN PINSEDAG´s MIDDAG:

Bruksvillan bød på en kæmpe pinsemiddag med to af Sveriges mest berømte retter. Det særlige Svenske Smörgåstårta "smørrebrød" som er bygget op som en lagkage og består af bröd med olika fyllningar, rejer, ovenpå med røgetet laks. Meget betænksomt var der en særlig udgave til JJ der ikke tåler rejer.

Hovedretten bestod af en helt speciel luksus udgave af "Pyt i Pande" Biff Rydberg Baseret på opskrift fra den verdensberømte svenske kok Tore Wretman. Den er speciel derved at der anvendes de aller bedste råvarer af Okse Mørbrad, kartofler, bløde løg og stegte tomater. I snapseglas var klargjort friske rå æggeblommer til at hælde på til sidst. En super lækker ret.
Tak til Annette og Christer for de lækre drikkevarer øl, vin og snaps.

 

Vi sender en stor tak til Annette og Christer for en meget stor oplevelse på Bruksvillan i denne pinse.

Tilbage til rejsedagbogen