Bisserup 14. - 15. - 16. juni 2017 : LW, HO, GP og JP

 

Vi har brugt vinteren 2016 - 2017 til at spille whist. Der kom en del penge i kassen så vi havde til et ophold på Lodskroen i Bisserup. Det er ikke så langt hjemme fra, men det var bestemt det hele værd. Lodskroen viste sig virkelig fra den gode side med et gourmetophold af den helt gode slags. Maden var helt i top, og vin - øl og eller vand var indkluderet.

Onsdag morgen kørte vi til Møn. På Geocenter Møns klint kunne vi "opleve Danmarks fødsel". Centerets hjemmeside i ny fane - klik her: Geocenter Møn.

En tur i centerets 3D biograf gave virkllig en nær oplevelse af ortidens øgler og monstre fra havene for 210 millioner af år tilbage. Vi så hvordan forsteninger, fossiler og skeletter af disse monstre har kastet lys over fortiden. Man kunne godt blive lidt forskrækket når disse monstre stak hovedet helt ud i rummet og "snappede" efter os.

Geocenter

Geocenter

I naturen på selve klinten nåede vi kun en lille del. Men det blev en vandretur af den anlagte gangbro til udsigtspunktet ved "Græderen", endvidere en vandretur op ad de stejle trapper til "Dronningestolen". Et udsigtspunkt som er 128 meter over havets overflade. Ganske overvældende at se de "små" mennesker der gik nede i standkanten. Det var i øvrigt et skovområde med træer med meget forskellig udseende. Nærmest som en troldeskov.

Så kørte vi ind til Stege centrum for at spise frokost. Vi valgte lette frkostretter på David Jensin´s restaurant på Storegade 11 i Stege. Det kan klart anbefales. Der er for øvrigt en hyggelig gårdhave med parasoller og læ for vind og støj. Det sted kan også anbefales. Efterfølgende blev det til en lille spadseretur på Storegade og ind i baggårdene med hyggelige små butikker og kunsthåndværkere.

Efter anbefaling kørte vi så til udkanten af Stege hvor vi besøgte THORSVANG. På stedet har en privat samler lavet et museum om tiden fra dengang "farfar var ung". Der er genopført og indrettet en række gamle butikker og værksteder, indrettet helt som de var dengang. Altså den historiske indretning. Meget prisværdigt - meget spændende.

Thorsvang barbersalon

Om eftermiddagen blev vi så indlogeret på Lodskroen i Bisserup. Vi fik tildelt den store lejligh på krones første sal. Derfra var udsigt over byens lille fiskerleje, lystbådehavnen, og udsigt områdets naturreservat for yglefugle og i baggrunden var Glænø.

Udsigt fra hotel

Lækker middag. Her er dagens desert.

Desert

På andendagen kørte vi nogle få kilometer fra Bisserup til det gamle godt Holsteinsborg. Her vandrede vi en tur rundt om de centrale bygninger. Historien skriver at det var her man fik det første juletræ. Det var her H. C. Andersen ofte var gæst og havde sit egen værelse - hvor han lavde en mængde papirklip. Det var også her Gitte´s far Olav i sin tid var kordegn i slotskirken, mens han i den nærliggende landsby Rude havde embede skom skolelærer.

Den lille halvø Glænø ligger ud for Holsteinsborg. Man kommer dertil vid at køre et stykke vest for Holsteinsborg og følge en mindre kommunevej over dæmningen ud til øen.

Så kørte vi til Karrebæksminde, helt ud på det yderste punkt af Enø. Tilbage til kanalen. Så blev det tid til frokost som vi nød på "Kanalkroen". Som navnet siger ligger stedet ved kanalen, hvor der er bygget terrasse højt beliggende, men helt ud til kanalkanten. Heldigvis havde vi sol og vindstille, så det var virkelig en nydelse at spise frokost her. Og manden var lækker. Stedet kan anbefales.

Om eftermiddagen kørte vi sydøst om Næstved med en rundtur på Svinø, og derefer til Avnø.

 

På Avnø ligger flyvevåbenets nu nedlagte flyverskole. Skolen var aktiv fra begyndelsen af 30-erne, men blev lukket ned så sent som i 1992.

avnø

Udsigten

Avnø var et sted, hvor kandidater til jagerpiloter fik en masse teori og læring på skolen, og hvor de første praktiske flyvetimer med start og landing blev gentaget igen og igen til det hele var indlært. Den videre karriereudvikling for piloterne kender vi egentlig ikke.
I dag er den gamle flyveplads lavet om til "Avnø Naturcenter". Der har naturstyrelsen ansat personale som bl.a. kan tage sig af lejrskoleophold. Vi var en tur i flyve - kontroltårnet og så den betagenede udsigt over hele naturreservatet. Fra tårnet var ud over Avnø også udsigt over Avnø fjord hvor sælerne solede sig på stenene i det lave vand, udsigt til Knudshoved Odde og mod nord til Svinø.

Herefter blev det igen tid til at køre til Lodskroen, hvor vi igen blev takteret med en lækker middag - tre retter gourmet.

Den sidste dag på turen, fredag. Her kørte vi til det legendariske Kähler. Berømt for pottemageri, design og flot udført kunsthåndværk. Inden vi igen kørte hjem til Sorø fik vi kaffe og kage på en af byens fine cafeer.

 

 

 

Tilbage til rejsedagbogen